Over DrinkSchoolWater

Hoe stimuleer je schoolkinderen in het onderwijs om elke dag gezond water te drinken? Hoe maak je het drinken van lekker kraanwater leuk en makkelijk en de normaalste zaak van de wereld.

DrinkSchoolWater is het programma waarbij de jeugd wordt gestimuleerd om elk dag gezond kraanwater te drinken. Immers, water is de meest gezonde dorstlesser en hoort bij een gezonde levensstijl.

Het programma is al op vele scholen en in vele gemeentes in het hele land ingevoerd. Het is relatief makkelijk om te implementeren en leidt snel tot zichtbare resultaten.

DrinkWater basisonderwijs

Hoe werkt het?

Bij de invoering van DrinkSchoolWater krijgt elk kind een eigen water bidon met zijn of haar eigen naam er op. Elke ochtend, bij aanvang van de schooldag, vullen de kinderen zelf hun bidon met kraanwater, zodat ze de hele dag door water kunnen drinken wanneer zij dat zelf willen.

Op het einde van elke schooldag worden de bidons leeggemaakt en netjes en op hun kop opgeborgen in de bidonkratten die in de klas staan. Elke vrijdag worden de bidons mee naar huis genomen, zodat deze thuis goed schoongemaakt kunnen worden. De maandag er op gaan de bidons weer leeg en schoon mee naar school.

DrinkSchoolWater - Het DrinkWater programma voor het basisonderwijs

Hygiëne is erg belangrijk!

Een van de belangrijkste aspecten van DrinkSchoolWater is de hygiëne. Daarom heeft ook elk kind zijn of haar eigen persoonlijke bidon en is er een aantal richtlijnen voor gebruik die er voor zorgen dat de hygiëne ook gewaardborgd is.

Lees er meer over op onze pagina Bidons.

-

Zorg voor extra bidondoppen

Bij DrinkSchoolWater programma's worden de bidons intensief gebruikt door de kinderen. Het gevolg hiervan is dat de doppen sneller slijten, doordat sommige kinderen er bijvoorbeeld op bijten. Daarom leveren wij ook separaat nieuwe losse doppen, zodat tussentijds de doppen van de bidons kunnen worden vervangen en de kinderen weer water kunnen drinken uit een bidon met een schone dop. Lees er meer over op onze pagina Doppen.

-

Het nieuwe bidonkrat

Het nieuwe bidonkrat is essentieel voor het goed en structureel invoeren van DrinkSchoolWater en heeft een aantal belangrijke functies op school en in de klas.

Lees er meer over op onze pagina Bidonkratten.

Uit evaluaties van DrinkSchoolWater programma's in ondermeer Rotterdam, Dordrecht en ‘s-Hertogenbosch is gebleken dat de bidonkratten essentieel zijn voor het succesvol invoeren van watercampagnes op scholen.

Immers, zonder de bidonkratten kunnen de kinderen hun bidons nergens in opbergen en moeten ze dus elke dag hun bidons weer mee naar huis nemen. Het gevolg hiervan is dat veel kinderen hun bidons kwijtraken, of erger nog, dat ouders weer ongezonde dranken meegeven.

-

Implementatieplan

Een belangrijk onderdeel van DrinkSchoolWater is een goed implementatieplan voor de school, de leerkrachten, de kinderen en hun ouders. In dit plan staat bijvoorbeeld beschreven hoe het programma werkt op school en wat er aan de ouder van de kinderen wordt gecommuniceerd.

Lees er meer over op onze pagina Implementatieplan.

-

Alleen maar voordelen en winnaars

DrinkSchoolWater kent alleen maar voordelen en winnaars. Het is niet alleen leuk en gezond voor kinderen, maar ook makkelijk en erg voordelig voor ouders. Ouders hoeven na de invoering van DrinkSchoolWater geen dure drinkbekers of ongezonde dranken meer te kopen en ook niet dagelijks drinkbekers mee naar school te geven. Dat bespaart veel tijd, geld en energie!

Kortom, wacht niet langer en start morgen je eigen DrinkSchoolWater programma!

DrinkSchoolWater voor het basisonderwijs