Bidons 500cc

Ten behoeve van DSW programma's leveren wij diverse transparante bidons 500cc met schroefdop en een aparte afsluitnippel. Dit zijn herbruikbare waterflesjes die bedoeld zijn voor het drinken van dagvers (kraan)water.

DrinkSchoolWater - JOGG DrinkWater Bidons 500cc

JOGG DrinkWater 500cc

DrinkSchoolWater - JOGG Les-Je-Dorst 500cc

Les-je-Dorst 500cc

DrinkSchoolWater - JOGG LekkerFit 500cc

LekkerFit 500cc

DrinkSchoolWater - JOGG bidons 500cc

Eigen logo

100% BPA vrij

Onze bidons worden geproduceerd in Nederland, zijn 100% BPA vrij, worden gemaakt 'food-approved' kunststof materiaal polyethylene (PE) dat wereldwijd ook in de gehele voedingsindustrie wordt gebruikt. Ze voldoen aan de van toepassing zijnde Europese richtlijnen, zoals EC No 2011/10 (EU regulations for plastic getting in contact with food). De bidons zijn vaatwasmachinebestendig en dienen voor gebruik eerst te worden omgespoeld.

De Stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) heeft ook onze bidons laten keuren bij een onafhankelijk keuringsinstituut (TÜV Duitsland). Het resultaat hiervan is de bidons zijn goedgekeurd, voldoen aan alle van toepassing zijnde normen en dat deze uitstekend geschikt zijn voor het drinken van water.

-

Verschillende bidons 500ml

Ten behoeve van de verschillende DrinkSchoolWater programma's hebben wij diverse standaard bidons 500ml op voorraad. Het zijn (1) de JOGG DrinkWater bidons, (2) de Les-je-Dorst bidons voor scholen in Brabant en (3) de LekkerFit bidons voor scholen in Rotterdam en omgeving. Zie de afbeeldingen hierboven.

-

Bidons 500ml (en doppen) bestellen

De standaard bidons (en extra bidondoppen) zijn eenvoudig te bestellen via het DSW Bestelformulier en de bijbehorende prijzen en levertijden staan op onze pagina "Overzicht prijzen".

Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen bidons 500ml laten maken met je eigen kleurencombinaties en je eigen logo er op. Via ons pagina "Offerte aanvraag bidons" kun je bij ons vrijblijvend een offerte hiervoor opvragen.

-

Bidons en/of doppen bestellen

DrinkSchoolWater bidons 500ml

Richtlijnen voor gebruik

Bij het invoeren van DrinkSchoolWater is het belangrijk om een aantal richtlijnen voor gebruik te hanteren. Onderstaand de zeven belangrijkste richtlijnen op een rijtje:

-

1. Elk kind zijn of haar eigen persoonlijke bidon

Zorg ervoor dat elk kind altijd zijn of haar eigen persoonlijke bidon heeft. Dit is erg belangrijk voor de hygiëne. Schrijf daarom op de bidon én op de dop de naam van het kind, zodat kinderen altijd hun eigen bidon én dop hebben.

-

2. Alleen voor water

De DrinkSchoolWater bidons zijn uitsluitend en alleen bedoeld voor het drinken van water. Het is niet de bedoeling dat de bidons worden gebruikt voor zoete of ongezonde dranken.

-

3. Elke dag water

Laat kinderen voor aanvang van de klas hun eigen bidon uit het bidonkrat pakken en deze vullen met kraanwater. Voorts kunnen ze de hele dag op elk gewenst moment een slok water nemen als ze dorst hebben. Hierbij is het voldoende als ze hun bidon tot circa de helft vullen. Is het bidon leeg, dan kunnen ze hun bidon gewoon even bijvullen. Op het einde van de schooldag maken de kinderen hun bidon leeg, spoelen deze om en bergen ze hun bidon weer op in het bidonkrat.

-

4. Berg de bidons op hun kop op

Bij het opbergen dienen de bidons op hun kop en zonder dop in het bidonkrat te worden opgeborgen. De dop kan dan het beste op de omgekeerde bidon worden geplaatst. Op deze wijze blijft er geen water achter in de bidons en ook niet in de doppen, hetgeen belangrijk is voor de hygiëne.

-

5. Houd de bidons goed schoon

Geef de bidon elke vrijdag leeg mee naar huis, zodat deze thuis goed kan worden schoongemaakt.

Als je schoonmaakt met de hand, kun je de bidon (inclusief de dop) het beste goed omspoelen met warm water en een druppeltje afwasmiddel. Spoel vervolgens de bidon en dop goed na met koud water, of stop de bidon samen met de dop in de vaatwasmachine.

Elke maandagochtend nemen de kinderen dan weer hun bidon leeg en schoon mee naar school.

-

6. Vervangen van bidondoppen

Door het intensieve gebruik worden de bidondoppen vies of slijten ze, bijvoorbeeld omdat kinderen er op bijten. Vervang tijdig vieze of versleten doppen, zodat de kinderen altijd water kunnen drinken uit een bidon met een schone dop.

Veel scholen hebben daarom een doos met nieuwe losse bidondoppen bij de congierge staan, zodat kinderen hier een nieuwe bidondop kunnen kopen als hun oude dop vies of versleten is. Lees er meer over op onze pagina Doppen.

-

7. Elk jaar nieuwe bidons

Vanuit het oogpunt van hygiëne gaan de bidons maximaal één schooljaar mee. Geef daarom op het einde van het schooljaar de bidons mee naar huis, zodat de kinderen deze ook nog gedurende de vakantie kunnen gebruiken. In het nieuwe schooljaar dienen de kinderen te worden voorzien van geheel nieuwe bidons.

Bestel nieuwe bidons op tijd via ons bestelformulier, zodat de kinderen direct bij aanvang van het schooljaar weer heerlijk en gezond kraanwater kunnen drinken.

JOGG DrinkSchoolWater - DrinkWater 02